14.09.2016 11:00

Enrique lovend: "Hij is de beste speler ooit"

Barcelona-trainer Luis Enrique stak afloop van de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Celtic nog maar eens de loftrompet af over Lionel Messi. De aanvaller was tegen de Schotten weer driemaal trefzeker. Het bewijst volgens de oefenmeester dat de Argentijn de beste voetballer aller tijden is.

"Of hij nou als nummer 9, 8 of 6 speelt. Hij is op iedere plek de beste van de wereld", vertelde een complimenteuze Enrique na afloop van de galashow tegen Celtic. "Hij scoort, maar kan teamgenoten ook over een meter of veertig perfect bedienen. Voor mij is er geen twijfel; hij is de beste speler ooit."

De oefenmeester stuurt zijn vedette nooit met veel opdrachten het veld in. "Hij is volledig vrij om te lopen waar hij wil. Hij mag van positie wisselen wanneer hij wil", aldus de trainer van FC Barcelona. Enrique was na afloop ook zeer tevreden over de rest van zijn team. "We speelden op een heel hoog niveau, ik denk dat de fans genoten hebben."

Niet alleen Messi liet dinsdagavond zijn klasse zien. Routinier Andrés Iniesta schoot met een snoeiharde volley prachtig raak. Enrique heeft wel een verklaring voor de heerlijke treffer van zijn middenvelder. "Hij is mijn ploeggenoot geweest en heeft alles van mij geleerd", grapte de succesvolle coach van de Catalanen. "Nee, zonder gekheid. Iniesta is een unieke voetballer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner