14.09.2016 12:33

Wenger is tevreden met gelijkspel tegen PSG

Arsenal-manager Arsène Wenger was doelman David Ospina bijzonder dankbaar. De sluitpost kreeg in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain de voorkeur boven Petr Čech en beloonde het vertrouwen van Wenger met enkele cruciale reddingen.

De Colombiaanse doelman moest al na 42 seconden vissen door een treffer van Edinson Cavani, maar was daarna van doorslaggevend belang voor Arsenal. Ospina hield zijn doel in het restant van de wedstrijd schoon en daardoor nam de Engelse club een punt mee naar huis. "Ik heb twee keepers van wereldklasse", reageerde Wenger in gesprek met het Engelse Sky Sports. "Ik kan ze beide wedstrijden geven. Als ze niet allebei spelen, kun je niet twee doelmannen van wereldklasse hebben."

"We hebben een regel waarvan de keepers op de hoogte zijn", verklaarde de Franse coach zijn opmerkelijke keuze om Čech te passeren. "Het is belangrijk om duidelijk te zijn." Ospina maakt mogelijk ook in het volgende duel in de Champions League zijn opwachting in de basis. "Het draait om prestaties. Op basis van wat hij vanavond heeft laten zien, heeft hij het recht om in het team te blijven voor het volgende Champions League-duel."

Wenger was na afloop van het duel in het Parc des Princes tevreden met en gelijkspel. Zijn ploeg kwam er in eerste helft niet aan te pas tegen Paris Saint-Germain. "Het is onze verdienste dat we sterk begonnen aan de tweede helft. Natuurlijk profiteerden we ook van het feit dat PSG minder goed speelde. In de eerste helft werden we overlopen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner