14.09.2016 15:16

Guardiola hoopt op CL-winst met Man City

Manchester City-trainer Pep Guardiola hoopt de Champions League te winnen met Manchester City, maar weet dat het ontzettend moeilijk gaat worden. The Citizens starten woensdagavond - nadat de wedstrijd dinsdagavond werd afgelast vanwege hevige regenval - met een thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

"Om eerlijk te zijn moet ik echt wel een hele goede coach zijn om de Champions League te winnen dit seizoen", aldus de Spaanse oefenmeester van Manchester City in gesprek met de BBC. "Ik zal het proberen. Als ze denken dat ik heb gefaald in München omdat ik het toernooi niet heb gewonnen, dan accepteer ik dat."

"Ik probeer gewoon dingen te analyseren om uiteindelijk tot een verbetering te komen, omdat je het altijd beter kan doen", vervolgt de oud-trainer van FC Barcelona en FC Bayern München zijn verhaal. "We hebben bij Bayern goede maar ook slechte dingen gedaan", aldus Guardiola, die woensdagavond mogelijk weer kan beschikken over İlkay Gündoğan. De Duitser staat sinds mei langs de kant met een knieblessure, maar is nu fit genoeg om weer te spelen. "Elke dag en iedere week gaat het beter en beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner