14.09.2016 19:32

Schenk zag stap naar FC Utrecht wel zitten

FC Utrecht toonde deze zomer interesse in Xandro Schenk, maar de Domstedelingen bereikten met Go Ahead Eagles geen overeenstemming over de transfersom. De 23-jarige is gevleid door de interesse en zag het wel zitten om naar Utrecht te verhuizen, maar is in Deventer ook gelukkig.

"Ik zit prima bij Go Ahead Eagles, maar iedereen heeft ambities. Je wilt zo veel mogelijk uit je carrière halen. Als je een volgende stap maakt, merk je vanzelf of je een hoger niveau aankunt of niet. Een stabiele middenmoter als FC Utrecht was wat dat betreft een mooie stap geweest", vertelt Schenk in gesprek met Voetbal International. "Maar ik heb deze zomer mijn contract met volle verstand verlengd."

In juni verlengde Schenk zijn contract in De Adelaarshorst nog tot medio 2018. De verdediger is ook dit seizoen onder trainer Hans de Koning een vaste waarde. "Ik heb een goede band met iedereen bij de club en ik speel veel. Het is absoluut geen straf hier nog een jaar te voetballen", aldus Schenk, die er blijkbaar vanuit gaat dat hij over een jaar wel wordt verkocht door Go Ahead Eagles.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner