14.09.2016 20:49

Van den Brom: "Tijd om het waar te maken"

John van den Brom is opgelucht na afloop van PAS Giannina-AZ. De Alkmaarders bereiken de play-offs van de Europa League. (04-08-2016)
John van den Brom is opgelucht na afloop van PAS Giannina-AZ. De Alkmaarders bereiken de play-offs van de Europa League. (04-08-2016)

AZ begint donderdagavond aan de missie om te overwinteren in de Europa League. In de eerste groepswedstrijd is het onbekende Dundalk de tegenstander. Trainer John van den Brom heeft respect voor de tegenstander, maar gaat uit van een goed resultaat in Alkmaar.

"We zijn de voorrondes glansrijk doorgekomen", zegt Van den Brom op de clubwebsite van AZ. "Daar willen we morgen een goed gevolg aan geven en ik denk dat we kunnen winnen. Zenit springt er in deze poule echt uit. Dan moeten wij zorgen dat we de nummer twee worden. We hebben veel kwaliteit en ervaring, het wordt tijd dat we het nu waar gaan maken. Ik heb er vertrouwen in."

AZ treft naast Dundalk en Zenit St. Petersburg ook Maccabi Tel Aviv in Groep D. De blik is nu echter gericht op de Ierse tegenstander, die met semiprofs zullen aantreden in het AFAS Stadion. "Wij spelen tegen de koploper van de Ierse competitie.Daarnaast plaatsten zij zich bijna voor de groepsfase van de Champions League, ten koste van Legia Warschau, dus we hebben veel respect voor Dundalk. Ik wil dan ook met geen woord praten over het semi-professionalisme van onze tegenstander."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner