14.09.2016 22:35

Leicester City beleeft droomdebuut in CL

Engels kampioen Leicester City is woensdagavond uitstekend gestart als debutant in de Champions League. Op bezoek bij Club Brugge werd op overtuigende wijze gewonnen: 0-3. Leicester bleek enorm effectief en liet thuisploeg Brugge nooit echt in de wedstrijd komen.

Club Brugge, met landgenoten Ruud Vormer, Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn in de basis, zag spits José Izquierdo terugkeren van een blessure. De Colombiaanse spits had na enkele minuten de 1-0 op zijn sloffen. Na een prachtige steekpass van Hans Vanaken schoot Izquierdo oog in oog met Kasper Schmeichel een metertje naast. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een ingooi van Luis Hernández werd ongelukkig doorgekopt door Vanaken. Doelman Ludovic Butelle tastte mis waarna Marc Albrighton de bal bij de tweede paal in een leeg doel kon werken: 0-1.

De kampioen van België speelde slordig en kwam er niet aan te pas. Na een klein half uur mocht Timmy Simons van geluk spreken dat hij geel kreeg bij het neerhalen van de doorgebroken Jamie Vardy. De daaropvolgende vrije trap vanaf ongeveer twintig meter werd prachtig in de kruising gekruld door Riyad Mahrez: 0-2. Leicester bleek enorm effectief en had haar zakjes prima op orde. Vlak voor rust kreeg de ploeg van Claudio Ranieri zelfs kansen op meer. Afstandsschoten van Mahrez, Danny Drinkwater en Vardy misten echter net de overtuiging.

In de beginminuten na rust stond er een speler centraal: Björn Engels. De getalenteerde verdediger van Brugge kreeg een duw van debutant Islam Slimani en moest naar de kant met een schouder uit de kom. Na een lange tijd van verzorging kon Engels niet verder en werd hij vervangen door Benoit Poulain. Het werd er echter niet beter op bij Brugge. De ploeg van Michel Preud'homme oogde zeer nerveus en kwam af en toe goed weg na defensief geblunder. Daarnaast kon het zelf niet zorgen voor gevaar richting het doel van Leicester.

Na een uur spelen vloerde doelman Butelle spits Vardy in het strafschopgebied. Butelle kreeg geel en Leicester een penalty. Mahrez legde aan en schoot raak in het midden van de goal: 0-3. Het was de definitieve beslissing in de wedstrijd. Al liet Brugge een paar minuten na de derde van Leicester eindelijk wat zien. Izquierdo kapte naar binnen vanaf links, omspeelde Wes Morgan en trof de buitenste paal. Het zat de thuisploeg dan ook niet mee. Voor Leicester restte daarna alleen nog maar het verdedigen van de 0-3 voorsprong. The Foxes kregen nog een paar mogelijkheden, maar scoorden niet meer tegen het zwakke Brugge. Eindstand: 0-3.

Door: Koen Larmit