14.09.2016 22:35

Juventus en Sevilla komen niet tot scoren

Juventus en Sevilla FC hebben woensdagavond in Turijn met 0-0 gelijk gespeeld. De Italianen kregen in eigen huis de betere kansen, maar de Spaanse doelman Sergio Rico hield zijn doel overtuigend schoon.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri had in het Juventus Stadium een basisplaats ingeruimd voor Dani Alves en Gonzalo Higuaín. Ook Kwadwo Asamoah mocht aan de aftrap verschijnen van zijn coach. Mario Mandžukić zat net als nieuwelingen Marko Pjaca en Medhi Benatia op de bank. Bij de bezoekers van Sevilla FC had coach Jorge Sampaoli een basisplek voor middenvelder Matías Kranevitter. Luciano Vietto moest beginnen op de reservebank.

In de eerste helft was Juventus heer en meester in eigen stadion. Via Sami Khedira had de Oude Dame al vroeg op voorsprong kunnen staan. Eerst schoot de middenvelder naast en even later vond hij doelman Sergio Rico op zijn weg. Ook Higuaín, Bonucci en Dani Alves zagen hun afstandsschoten naast het doel van Rico eindigen. Aan de overkant wist Sevilla FC daar weinig tegenover te zetten. Verder dan een schotje van Escudero kwamen de Spanjaarden niet. In de slotfase van de eerste helft gingen     Steven N'Zonzi, Iborra en Adil Rami namens de bezoekers op de bon.

Ook in het tweede bedrijf greep Juventus de Spanjaarden direct bij de keel. Dat resulteerde in een eerste mogelijkheid voor Dybala, die hard over schoot vanuit een kansrijke positie. Even later was Higuaín ontzettend dicht bij de 1-0, maar hij knikte een prima voorzet van Dani Alves snoeihard tegen de lat. Vervolgens moest Juventus zelf opletten nadat invaller Joaquín Correa hard voorlangs schoot. Daarna werd het wederom een stormloop richting het doel van Sergio Rico. Higuaín was ongelukkig en kreeg tot drie keer toe geen voet tegen de bal. In de slotfase was Alex Sandro nog erg dicht bij de winnende treffer, maar zijn kopbal werd door doelman Sergio Rico gekeerd.

Door het gelijkspel beginnen beide ploegen met een punt aan groep H van de Champions League. Het andere duel werd overtuigend met 3-0 gewonnen door Olympique Lyon. Zij verloegen Dinamo Zagreb. De volgende duels gaan tussen Dinamo Zagreb en Juventus terwijl Sevilla FC het in eigen huis opneemt tegen Olympique Lyon.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner