14.09.2016 22:38

Real Madrid buigt in slotfase achterstand om

Real Madrid leek woensdagavond lang af te stevenen op een nederlaag tegen Sporting Portugal, maar in de slotfase bogen de Madrilenen de wedstrijd om. Cristiano Ronaldo maakte uit een rake vrije trap de gelijkmaker en in de laatste minuut van de blessuretijd tekende Álvaro Morata voor de 2-1.

De eerste helft in Madrid verliep zonder al te grote mogelijkheden. Sporting speelde in een 5-4-1 formatie en hield de Madrileense aanvalsmachine eenvoudig tegen. Eén van de vijf verdedigers in de basisopstelling was de Nederlander Marvin Zeegelaar, die als linksback vaak tegenover Gareth Bale stond.

De andere Nederlander bij Sporting was Bas Dost, die als diepste spits moeilijk werd bereikt. Dankzij een doelpunt van Bruno César, die in de eerste helft ook al een gevaarlijk schot loste, kwamen de Portugezen op een verrassende voorsprong. Real Madrid drong na de 0-1 lange tijd aan, maar Rui Patrício hield zijn doel lang schoon. Tot vlak voor tijd, toen Ronaldo de bal via de hand van de doelman in de kruising krulde. Real Madrid nam niet genoegen met de 1-1 en kwam via Morata vlak voor tijd op 2-1.