15.09.2016 09:48

Tuchel trots na ruime overwinning op Legia

Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel kon zijn ploeg na afloop van het Champions League-duel met Legia Warschau (6-0 overwinning) enkel complimenteren. De Duitse trainer zag dat zijn ploeg na ruim een kwartier spelen al een 3-0 voorsprong had te pakken.

"Een dik, dik compliment voor mijn ploeg", zei de Duitse oefenmeester na afloop van het duel met Legia Warschau tijdens de persconferentie. "We hebben heel goed en vol energie gespeeld. Dat dat een clubrecord van dertig doelpogingen oplevert, zegt alles over hoe gretig we waren."

Tuchel liet Pierre-Emerick Aubameyang negentig minuten lang staan, maar had hem eigenlijk willen wisselen. "We waren van plan hem naar de kant te halen. Maar hij had nog niet gescoord, dus hebben we hem maar laten staan. Hij leeft nu eenmaal van goals, dus godzijdank heeft hij nog gescoord", doelt Tuchel op de treffer van Aubameyang in de 87e minuut.

Borussia Dortmund speelt de eerstvolgende wedstrijd in de Champions League in eigen huis tegen Real Madrid. "En dan willen we aan kop blijven", vervolgt de Duitse coach. "Het wordt een bijzondere wedstrijd. Voor mij is het een eer dan weer langs de zijlijn te staan bij deze club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner