15.09.2016 10:01

Van der Gaag vol lof over De Haan en Gudde

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag laat zich horen langs de lijn tijdens het competitieduel Excelsior - Heracles Almelo (10-09-2016).
Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag laat zich horen langs de lijn tijdens het competitieduel Excelsior - Heracles Almelo (10-09-2016).

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag is tevreden over de samenwerking met algemeen directeur Ferry de Haan en commercieel directeur Wouter Gudde. De coach is nauw betrokken bij het beleid van de club.

Van der Gaag leverde bij zijn aanstelling een lijstje met spelers in en daarvan kwam uiteindelijk één speler niet. "Het is niet zo dat wat ik wil, gebeuren moet. Ferry de Haan en Wouter Gudde verdienen een groot compliment dat het gelukt is. Ik kende de situatie vanaf het begin en ben overal bij betrokken geweest. Spelers willen tegenwoordig altijd met de trainer praten voordat ze een beslissing nemen. Vind ik prima. Ferry en ik hebben het beeld van Excelsior geschetst. Ik speel geen spel, maak het niet mooier dan het is. Excelsior is voor niemand een plafond."

Normaal gesproken vecht Excelsior tegen degradatie, maar de Kralingers zijn dit seizoen goed begonnen. "Je wilt van mij horen dat we voor het linkerrijtje gaan, hè? Ik ga geen positie noemen", vervolgt Van der Gaag tegenover Voetbal International. "Het gaat om handhaven. We werden voor het seizoen bijna overal als degradatiekandidaat nummer één bestempeld, toch? Ik snapte dat heel goed, maar vond het geweldig. Dat hebben we natuurlijk wel gebruikt. Nu willen we meer en zijn we niet tevreden met minder. Ik vond het prachtig om te zien dat de teleurstelling na de nederlaag tegen ADO Den Haag zo groot was. Dat zegt veel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner