15.09.2016 12:25

Vreman: "We staan op dit moment te laag"

De Graafschap-trainer Jan Vreman staat coachend langs de lijn tijdens het competitieduel De Graafschap - VVV-Venlo (26-08-2016).
De Graafschap-trainer Jan Vreman staat coachend langs de lijn tijdens het competitieduel De Graafschap - VVV-Venlo (26-08-2016).

De Graafschap-trainer Jan Vreman is ontevreden over de start aan de competitie. De Achterhoekers zijn na zes speelrondes terug te vinden op de twaalfde plaats en dat is te laag voor de club uit Doetinchem.

"Ik ben het met je eens dat we op dit moment te laag staan", aldus Vreman tegenover Voetbal International. "We moeten meedoen om promotie, dat is de doelstelling. In de wedstrijden tegen Telstar en FC Den Bosch waren we in de eerste helft de betere, maar bouwden we de voorsprong niet uit. In de tweede helft vielen we ver terug en verloren we. We maken te veel fouten die ons doelpunten kosten. Dat herken ik van vorig seizoen."

"We hebben aardig wat blessures of hebben die gehad", vervolgt Vreman. "Dan moeten jongens ingepast worden op posities waar ze nog niet zo vaak hebben gespeeld. Soms zijn die jongens ook nog nieuw bij de club. Tim Keurntjes, bijvoorbeeld, kan linksback spelen, maar is in verdedigend opzicht meer een middenvelder. Wil je dat verdedigende aspect onder de knie krijgen, dan moet je veel wedstrijden spelen als linksback. Dan gaat het uiteindelijk veel beter. Maar dan is het weer de vraag hoe de concurrentie het invult. De beste speelt uiteindelijk. Maar het is te makkelijk om je achter blessures te verschuilen."

Voor De Graafschap is de Eredivisie niet te vergelijken met de Jupiler League. "Ja. Nou ja, in de Jupiler League voetballen is voor ons anders dan in de Eredivisie, waardoor het niet altijd even makkelijk is. Als we in de Eredivisie spelen, doen we niet bovenin mee en hebben we minder de bal. In de Jupiler League hebben we meer de bal en dat vergt andere kwaliteiten. Het spel maken is nu eenmaal moeilijker dan verdedigen, het is lastig om door een gesloten organisatie heen te voetballen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner