15.09.2016 14:14

Van der Gijp: "Zou wel waanzinnig knap zijn"

René van der Gijp is aanwezig als tafelgast bij Voetbal Inside. (24-08-2015)
René van der Gijp is aanwezig als tafelgast bij Voetbal Inside. (24-08-2015)

René van der Gijp hoopt dat Feyenoord het donderdagavond Manchester United lastig kan maken. De Rotterdammers nemen het dan op tegen de Engelse topclub in de groepsfase van de Europa League. Drie dagen daarna wacht de topper in de Eredivisie tegen PSV.

United-manager José Mourinho neemt miljoenenaankoop Paul Pogba en superspits Zlatan Ibrahimović mee naar De Kuip, maar lijkt van plan te zijn om enkele spelers te sparen tegen Feyenoord. Volgens Van der Gijp is een goed resultaat van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst normaal gesproken niet haalbaar. "Het moet donderdag wel zo zijn dat die mensen een ietsje, ietsje mindere dag hebben. Daar kun je ook zelf veel aan doen. Dat zou wel weer waanzinnig knap zijn. Al kan je ze het maar moeilijk maken", aldus de populaire voetbalanalist in De Telegraaf.

De spelers van Feyenoord kunnen in ieder geval vertrouwen putten uit de goede competitiestart in de Eredivisie. Na vijf speelronden zijn de Rotterdammers de trotste koploper en werd er nog geen punt verspeeld. Zondag wacht in Eindhoven de confrontatie met de nummer twee: PSV. "Het zou voor Feyenoord, na dat goede begin, belangrijk zijn om in deze twee wedstrijden aan te blijven haken. Dus niet afhaken. Dan krijg je een tik. Dan gaat iedereen zeggen: ja, beetje tegen ADO thuis. Moet je niet hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner