15.09.2016 14:56

De Kogel krijgt vertrouwen: "Komt vanzelf"

Dario Dumić (r.) probeert tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - NEC Leon de Kogel (l.) van de bal te krijgen. (14-08-2016)
Dario Dumić (r.) probeert tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - NEC Leon de Kogel (l.) van de bal te krijgen. (14-08-2016)

Leon de Kogel heeft na vijf speelronden nog altijd geen doelpunt gemaakt voor Go Ahead Eagles in de Eredivisie. Afgelopen seizoen was de spits in de Jupiler League 25 keer trefzeker. Volgens trainer Hans de Koning kampt de spits momenteel met een gebrek aan zelfvertrouwen.

"Leon is nog niet in goeden doen. Dan kun je denken: we zien wel, en je laat hem vervolgens aanmodderen. Maar daar heeft hij niets aan", vertelt De Koning in gesprek met Voetbal International. Afgelopen weekend wilde De Kogel zelfs geen strafschop nemen tegen Roda JC Kerkrade. "We hebben Leon in bescherming willen nemen. Dat hij de strafschop niet nam zie ik niet als teken van zwakte, maar als een vorm van volwassenheid."

De Koning behoudt voorlopig het vertrouwen in zijn aanvalsleider, die zaterdagavond gewoon weer in de basis staat tegen Vitesse. "We gaan kijken hoe we de week doorkomen. Hoe we hem uit dit dipje trekken? Dat gaat vanzelf, daar moet je een soort fingerspitzengefühl voor hebben. Nu lukt het even niet, maar dat komt vanzelf weer", besluit De Koning.

De Kogel stond deze zomer in de belangstelling van meerdere clubs, maar koos voor een langer verblijf bij Go Ahead Eagles. De spits heeft een contract tot de zomer van 2018 en kwam in het verleden onder meer uit voor FC Utrecht en VVV-Venlo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner