15.09.2016 15:18

Guardiola complimenteert spelers met 4-0 zege

Pep Guardiola heeft woensdagavond genoten van het spel van Manchester City. De Spaanse oefenmeester zag zijn ploeg met liefst 4-0 winnen van Borussia Mönchengladbach. Sergio Agüero was de grote man aan de kant van The Citizens. Hij was driemaal trefzeker.

Aanvankelijk stond het Champions League-duel tussen Manchester City en Mönchengladbach op het programma voor dinsdagavond, maar overvloedige regenval deed scheidsrechter Björn Kuipers besluiten om de wedstrijd af te lassen. Een dag later liet de ploeg van Guardiola geen spaan heel van de Duitse club. "Mijn spelers verdienen een staande ovatie voor wat ze sinds het begin van dit project hebben laten zien", liet de Spaanse coach na afloop weten op de persconferentie.

"Dit was de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Zowel gezien de tegenstander, Mönchengladbach heeft een goed elftal dat het mij altijd lastig maakte in mijn jaren bij Bayern, als de druk die erop stond", aldus een trotse Guardiola. "We hebben gedomineerd en heersten met en zonder bal. Ik vond dat we ook heel sterk waren in de opbouw. Zij kregen daar gewoon geen vat op omdat we goed bewogen."

De oud-trainer van FC Barcelona had enkel lovende woorden over voor zijn spelers. "Ik ben heel, heel blij. Als we vandaag niet hadden gewonnen, was het toch lastig geweest in de andere poule-duels met Celtic en Barcelona. Ik weet zeker dat ik ga genieten van dit seizoen. Dat kan niet anders, gezien de spirit in de groep."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner