15.09.2016 20:06

Bosz kiest voor zelfde elf als tegen Vitesse

Nieuwbakken Ajax-trainer Peter Bosz (r.) kijkt van een afstand toe hoe onder anderen Nick Viergever (l.) het doet op de eerste training. (29-06-2016)
Nieuwbakken Ajax-trainer Peter Bosz (r.) kijkt van een afstand toe hoe onder anderen Nick Viergever (l.) het doet op de eerste training. (29-06-2016)

Ajax komt donderdagavond in de eerste groepswedstrijd van de Europa League in actie met dezelfde elf spelers die afgelopen weekend ook tegen Vitesse in de basis begonnen. Panathinaikos mist Mikel Essien.

Peter Bosz heeft zijn opstelling niet gewijzigd en dat betekent dat Jaïro Riedewald wederom op het middenveld speelt. Het duo centraal achterin wordt dus ook opnieuw gevormd door Nick Viergever en Davinson Sánchez. Nieuwkomer Hakim Ziyech, die vanavond zijn Europese debuut maakt voor Ajax, begint hangend op rechts. De spelmaker moet Bertrand Traoré bedienen met zijn voorzetten. De van Chelsea gehuurde aanvaller krijgt de voorkeur boven Kasper Dolberg. Mateo Cassierra en Riechedly Bazoer behoren donderdagavond niet bij de selectie. Zij nemen plaats op de tribune. 

Panathinaikos-coach Andrea Stramaccioni heeft zijn opstelling op één plek gewijzigd ten opzichte van de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Levadiakos. De Colombiaanse aanvaller Víctor Ibarbo is zijn plaats kwijt geraakt aan Rodrigo Moledo. Sebastián Leto moet het, net zoals afgelopen weekend doen met een reserverol. De grote afwezige in het duel van vanavond is Essien. Hij is niet fit genoeg om te spelen.

Volg het duel tussen Panathinaikos en Ajax hier LIVE

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner