16.09.2016 09:47

Van Bronckhorst gelukkig na zege op United

Door de treffer van Tonny Vilhena zorgde Feyenoord donderdagavond voor een stunt. De Rotterdammers waren in De Kuip met 1-0 te sterk voor Manchester United. Trainer Giovanni van Bronckhorst is trots.

"Als je met de winst het veld afloopt, geeft dat een heerlijk gevoel. Niet alleen voor ons als ploeg, maar ook voor de club, voor de supporters. Ik denk dat we echt als team hebben geopereerd. Ik vond ons in de eerste helft in balbezit iets te ongeduldig, te gehaast, terwijl je tegen een ploeg als Manchester ook de bal in bezit kan houden", vertelt de oefenmeester aan FOX Sports.

"In de tweede helft zie je toch dat zij de wedstrijd willen winnen. Dan gaan ze even een tempo hoger spelen, brengen ze drie wissels in één keer. Maar dan kom je eigenlijk via een fantastisch moment met 1-0 voor. Een omschakelmoment uit het boekje. Daarna kwam het geloof in het team er. Daar hebben we de wedstrijd op uitgespeeld."

Dat Nicolai Jörgensen, die de assist op zijn naam heeft, bij de goal buitenspel stond, interesseert Van Bronckhorst niet. "Dat had ik niet gezien, maar het maakt me niet uit ook. Als je ziet hoe wij verdedigd hebben de laatste fase, dat is echt fantastisch en heel mooi om te zien. Het was weer een avond om niet te vergeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner