16.09.2016 15:33

Hyballa verwacht een reactie van zijn spelers

NEC ging tegen PSV lelijk onderuit. Binnen het half uur stond de 0-4 einduitslag al op het scorebord. Trainer Peter Hyballa was boos op de manier waarop zijn team verdedigde en verwacht zondag tegen Sparta Rotterdam een reactie te zien.

"Dat PSV de kampioen is en Champions League speelt, maakt een nederlaag misschien minder erg, maar mag nooit een excuus zijn om het zo weg te geven en binnen een half uur op een 0-4 achterstand te komen", laat de trainer weten op de persconferentie. "Als we zo de rest van het seizoen gaan verdedigen, komen we in grote problemen. Ik was daar zelf ook boos over en daar zijn in de eerste dagen ook harde woorden over gevallen. Nu wil ik dat de spelers dat omzetten in een reactie op het veld zondag."

Sparta is sterk aan het Eredivisie-seizoen begonnen met een keurige negende plek. Hyballa verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd: "Sparta is een team met een sterke voorste linie, veel snelheid op de vleugels en ze zijn heel goed in de omschakeling vanuit spelhervattingen. Dan maken ze goed gebruik van de snelheid voorin. Dat is ook één van onze kwaliteiten en we zullen daarmee druk moeten zetten op de achterste lijn van Sparta, die daarin kwetsbaar kan zijn."

Zondag om 12.30 uur is de aftrap op Het Kasteel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner