16.09.2016 21:53

Groningen brengt Utrecht verder in problemen

FC Groningen is erin geslaagd de eerste overwinning van dit Eredivisie-seizoen te boeken. FC Utrecht werd in eigen huis met 1-5 verslagen tot grote onvrede van het thuispubliek.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag had verrassend genoeg geen basisplaats voor zijn aanvoerder. Middenvelder Willem Janssen moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Patrick Joosten stond wel in de basis bij de Domstedelingen. Voorin acteerde het duo Sébastien Haller en Richairo Živković. Bij de bezoekers uit Groningen gaf trainer Ernest Faber de voorkeur aan Bryan Linssen op het middenveld.

In de beginfase probeerde FC Utrecht hun gasten direct bij de strot te pakken. Dat lukte aardig, maar verder dan een schotje van Živković kwamen de Utrechters niet. Aan de overkant bleek FC Groningen bijzonder effectief. Ramon Leeuwin leverde de bal zomaar in bij Oussama Idrissi, die oog in oog met doelman Robbin Ruiter niet faalde en de 0-1 aantekende. FC Utrecht probeerde daarna aan te zetten, maar het produceerde enkel wat wanhoopspogingen via Giovanni Troupée en Rico Strieder. De gasten waren wel dicht bij de 0-2. Een schot van Jason Davidson belandde via Linssen op de lat. Vlak voor de pauze was het echter alsnog raak. Idrissi speelde drie verdedigers van FC Utrecht voorbij en schoot hard raak in de rechterbovenhoek.

In de tweede helft kwam FC Utrecht vastberaden uit de kleedkamer om zich terug te knokken in de wedstrijd. Met succes, want na een uur spelen kwamen de Domstedelingen op een 1-2 stand na een mooie combinatie door het centrum van FC Groningen. Met Živković die koeltjes wist af te ronden. Het was echter een korte opleving van FC Utrecht. Slechts vijf minuten later lag de bal alweer in het doel bij de mannen van Ten Hag. Danny Hoesen wist keurig af te ronden na een scherpe counter van de Groningers. Als klap op de vuurpijl mocht Tom van Weert tien minuten voor tijd zijn eerste doelpunt voor FC Groningen aantekenen. Van Weert werd geen strobreed in de weg gelegd tot grote onvrede van het thuispubliek. Diep in de blessuretijd mocht Hoesen op aangeven van Hans Hateboer uiteindelijk de eindstand aantekenen: 1-5.

Nog nooit eerder verloor FC Utrecht vijf wedstrijden op rij in de Eredivisie en een crisis bij de Domstedelingen lijkt aanstaande. Volgende week speelt FC Utrecht uit bij Sparta. De Groningers grepen vrijdagavond hun eerste overwinning van dit seizoen en mogen proberen dit volgende week voort te zetten tegen Heracles Almelo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner