16.09.2016 22:50

Liverpool rekent vroeg af met slap Chelsea

Liverpool heeft vrijdagavond drie knappe punten gepakt in het uitduel met Chelsea. The Reds verzorgden vooral in de eerste helft een masterclass op Stamford Bridge en wonnen uiteindelijk met 1-2.

Chelsea, dat met drie zeges en één remise op een zeer nette tweede plaats stond voorafgaand aan dit duel, kreeg in de eerste helft een masterclass van de bezoekers. Liverpool was vele malen beter en ging overduidelijk voor de winst op Stamford Bridge. In de zeventiende minuut werd het goede spel van de uitploeg beloond. De gehele Chelsea-verdediging stond te slapen, waardoor een scherp aangesneden voorzet van Philippe Coutinho binnen getikt kon worden door Dejan Lovren. Zodoende stond het al vroeg 0-1 in Londen.

Liverpool hield de druk erop en maakte het in de 36ste minuut zelfs nog erger voor Chelsea. Een afgeslagen bal kwam toen op ongeveer 25 meter van het doel terecht bij Jordan Henderson, die de bal klaarlegde met een snelle aanname en op fabuleuze wijze in de bovenhoek schoot. Met een hard en toch draaiend schot liet hij Thibaut Courtois compleet kansloos. De stand stond daardoor bij rust compleet verdiend op 0-2.

Na een donderpreek van Conte kwam Chelsea al een stuk gretiger uit de rust. Het eerste kwartier wist een tot dan toe sterk verdedigend Liverpool dat vol te houden, alleen wist Chelsea in minuut 62 tot de aansluitingstreffer te komen. Nemanja Matić werd matig tegengehouden door de Liverpoolse defensie en kon daardoor voorgeven op Diego Costa, die deed waar hij het beste in is: scoren.

Met de 1-2 op het scorebord werden het nog dertig spannende minuten op Stamford Bridge. Maar waar menigeen dertig minuten lang een razend Chelsea verwachtte, had Liverpool grotendeels de controle. Uiteindelijk kwam het aan op de absolute slotfase. Ook daarin kon het maar weinig creëren. Het enige wapenfeit was een vrije trap van Cesc Fàbregas vanaf randje strafschopgebied, maar deze belandde in de muur.

Liverpool was vooral de eerste helft sterk en hield zich, met uitzondering van de inzinking bij de 1-2, heel aardig stand in de tweede. Zodoende pakte het drie knappe punten op Stamford Bridge, iets wat maar weinig ploegen geregeld doen. Chelsea moet na deze nederlaag eens flink achter de oren krabben, want hoewel de stand anders suggereerde, maakte de ploeg van Conte geen schijn van kans tegen de sterke Reds.

Door: Nino Vermeulen