17.09.2016 10:21

Idrissi: "Een kans gekregen en die gepakt"

Oussama Idrissi juicht nadat hij zojuist FC Groningen op voorsprong heeft geschoten in de Galgenwaard. (16-09-2016)
Oussama Idrissi juicht nadat hij zojuist FC Groningen op voorsprong heeft geschoten in de Galgenwaard. (16-09-2016)

Oussama Idrissi was vrijdagavond een van de grote mannen aan de kant van FC Groningen. De jonge buitenspeler maakte twee doelpunten tijdens de 5-1 overwinning op FC Utrecht. De aanvaller is echter afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij niet doorbrak.

Een jaar geleden maakte Idrissi de overstap van Rotterdam naar FC Groningen. Het talent kon namelijk niet overweg met trainer Roy Makaay. "Ik mocht van Eredivisie A-junioren naar dé Eredivisie", vertelt Idrissi aan de NOS. "Groningen is een mooie club, dat goed voetbal speelt. Onder de vorige trainer heb ik een kans gekregen en die heb ik gepakt."

Ook trainer Ernest Faber, de opvolger van Erwin van de Looi, ziet het zitten in de twintigjarige vleugelspeler. Idrissi toonde zijn kwaliteiten tegen Utrecht. "We begonnen goed. Na tien minuten maakte ik de eerste goal, en dat is als aanvaller zijnde lekker. We speelden compact, zakten goed in en van daaruit speelden we naar voren. Ik werd veel gezocht en daarin werden goede keuzes gemaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner