17.09.2016 10:31

Achenteh: "Clubs wilden niet genoeg betalen"

FC Utrecht-aanvoerder Mark van der Maarel (l.) houdt Willem II-verdediger Rochdi Achenteh (r.) van de bal af. (21-02-2016)
FC Utrecht-aanvoerder Mark van der Maarel (l.) houdt Willem II-verdediger Rochdi Achenteh (r.) van de bal af. (21-02-2016)

Rochdi Achenteh had afgelopen zomer eigenlijk zijn zinnen gezet op een avontuur in het buitenland. Uiteindelijk kwam de vleugelverdediger terecht in Deventer, waardoor hij dit seizoen actief is voor Go Ahead Eagles. Naar eigen zeggen heeft hij gegokt en verloren.

Er was wel belangstelling uit het buitenland voor Achenteh. "Aanbiedingen uit Spanje, Turkije, Rusland en Oekraïne, maar geen interessante", vertelt de verdediger aan De Stentor. "Grof gezegd wilden die clubs niet genoeg betalen. Wanneer je je familie verlaat, moet daar wel iets tegenover staan, vind ik. Gelukkig ben ik toch nog bij een fantastische club terechtgekomen."

Na vorig seizoen zat de 28-jarige speler zonder werkgever. Hij stapte halverwege het seizoen over van Vitesse naar Willem II. "Ik heb in de afgelopen zomer voor mezelf getraind op Papendal, maar ben nog niet wedstrijdfit. Maar op karakter kan ik veel compenseren. Peter Bosz heeft me geleerd met veel ruimte in mijn rug te spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner