17.09.2016 16:21

De Boer ligt niet wakker van stevige kritiek

Frank de Boer blijft rustig na alle kritiek en onrust bij Internazionale. De oefenmeester leed donderdag een pijnlijke thuisnederlaag tegen Hapoel Be'er Sheva (0-2) in de Europa League. De Boer concentreert zich volledig op het aankomende duel met landskampioen Juventus.

De Boer ligt niet wakker van de stevige kritiek aan zijn adres in de Italiaanse media. "Als je trainer van Inter bent zal er altijd druk zijn en moet je resultaten behalen. Ik heb deze baan gekozen omdat ik daar tegen bestand ben", vertelde De Boer zaterdag op een persconferentie. "Ik heb al eerder gezegd dat je niet alles kunt veranderen in vier weken. We werken heel hard om ons te verbeteren, ik heb er vertrouwen in dat dat lukt. Het is een proces, maar ik voel de steun van de club."

De oefenmeester is vol vertrouwen en verwacht de aankomende tijd beterschap van zijn ploeg. "Ik kan in de spiegel kijken en eerlijk zeggen dat we er alles aan doen om Inter terug te brengen waar het hoort", vervolgt De Boer. "Ik weet zeker dat we daarin slagen." Zondag komt landskampioen Juventus op bezoek in het stadion van Inter. "Ik heb veel respect voor wat ze doen, maar we zijn niet bang. We zullen hard werken en met de steun van het publiek kunnen we een goed resultaat halen."

Vorig seizoen stonden Juventus en Inter tegenover elkaar in het Italiaanse bekertoernooi. Toen trok de ploeg uit Milaan met een 3-0 zege aan het langste eind. De Boer hoopt dat zijn spelers zich daar aan spiegelen. "Ik wil diezelfde vechtlust zien morgen. Het is een speciale wedstrijd, mijn eerste Inter-Juventus. Ik kijk ernaar uit om het stadion vol te zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner