17.09.2016 16:52

Maas na deceptie: "Had nog zo gewaarschuwd"

SC Cambuur leed vrijdagavond alweer de derde nederlaag van het seizoen. De ploeg van trainer Rob Maas ging met pijnlijke cijfers onderuit tegen Fortuna Sittard: 3-0. Maas: "We moeten constanter worden."

Vorige week boekten de Leeuwarders in eigen stadion nog een ruime overwinning op Almere City FC (4-1), maar tegen Fortuna Sittard werd aan die zege geen goed vervolg gegeven. "Ik wil zo graag de volgende stap maken, maar daar zijn we nog niet aan toe", was de conclusie van Maas na afloop. "Dat hoort ook bij het volwassen worden." Cambuur had het eerste kwartier van de wedstrijd het beste van het spel en kreeg ook kleine kansen. Het was echter de thuisploeg die, na klungelig verdedigen, op een 1-0 voorsprong kwam.

Nog voor het einde van de eerste helft kwam Fortuna op 2-0. Dom balverlies van Cambuur-aanvaller Raymond Gyasi ging daar aan vooraf. "Daar had ik ze zo voor gewaarschuwd", verzuchtte Maas tegenover de Leeuwarder Courant. "Te gretig, ze willen te graag. Dat had ik ook toen ik jong was. Pas op latere leeftijd werd ik rustig. We moeten constanter worden."

In de tweede helft beperkte Fortuna zich tot verdedigen en mocht Cambuur de bal hebben. De Leeuwarders kregen nog een paar grote kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. Het gebrek aan scorend vermogen breekt de ploeg van Maas tijdens de competitiestart op. "Als je met slecht spel nog zulke kansen creëert, moet je eigenlijk weggaan met een puntje. Je moet gewoon 2-2 maken", aldus de trainer van Cambuur.