17.09.2016 21:35

Eindelijk weer een thuiszege voor Vitesse

Ricky van Wolfswinkel (l.) en Adnane Tighadouini (r.) vieren de 1-0 van Van Wolfswinkel tijdens het competitieduel Vitesse - Go Ahead Eagles (17-09-2016).

Het was allerminst hoogstaand wat Vitesse en Go Ahead Eagles in het Gelredome lieten zien. Toch wist de thuisploeg zaterdagavond de drie punten te pakken door binnen enkele minuten genadeloos toe te slaan: 2-0. Het is de eerste thuiszege van Vitesse sinds februari dit jaar.

In de eerste helft gebeurde er weinig in Arnhem. Vitesse was de bovenliggende partij, maar de thuisploeg had moeite om tot kansen te komen. Na ruim een half uur spelen kwam Nathan nog het dichtste bij. Na wat grabbelwerk bij doelman Theo Zwarthoed kon de Vitesse-aanvaller op doel schieten, maar Joey Groenbast kon redding brengen op de doellijn. Go Ahead Eagles kreeg de ruimte om te voetballen, maar de bezoekers wisten daar weinig mee te doen. Een afstandsschot van Sander Duits was het enige wapenfeit van de club uit Deventer voor rust.

Henk Fraser was niet tevreden over de eerste 45 minuten en greep in. Nathan bleef in de kleedkamer achter en Adnane Tighadouini mocht de wedstrijd uit spelen. Vitesse ging direct op zoek naar de voorsprong. Met een goede actie creëerde Milot Rashica de ruimte bij Lewis Baker, maar de aanvaller schoot de bal naast. Even later was het wederom Baker die dichtbij de 1-0 was. De Chelsea-huurling schoot een vrije trap in de korte hoek en doelman Zwarthoed moest tot tweemaal toe redding bieden.

Het niveau bleef ook na rust ondermaats. De bezoekers trokken zich massaal terug en lieten Vitesse het spel maken. De mannen van Fraser speelden erg  slordig in de passing en maakten het zichzelf onnodig moeilijk. Halverwege de tweede helft waren de eerste fluitconcerten al hoorbaar. Toch zouden de Vitesse-supporters nog juichen. Sander Fischer maakte hands op de voorzet van Tighadouini en scheidsrechter Jochem Kamphuis wees naar de stip. Ricky van Wolfswinkel liet dit kansje niet liggen en zette de 1-0 op het scorebord. Enkele minuten later sloeg Vitesse wederom toe. Invaller Mitchell van Bergen vond op de rand van de zestien de vrijstaande Baker en dit keer schoot de aanvaller wel raak: 2-0. Zo ging Vitesse in een matig duel naar de winst.