17.09.2016 19:28

City ondanks tien man langs Bournemouth

Manchester City heeft zaterdag ook de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Het elftal van de Spaanse trainer Pep Guardiola liet maar weinig heel van AFC Bournemouth (4-0).

Binnen het half uur stond de stand al 2-0 voor Manchester City door doelpunten van Kevin de Bruyne en Kelechi Iheanacho. Na rust lieten Raheem Sterling en Ilkay Gündogan de score verder oplopen tot 4-0.

City, waar Kun Agüero ontbrak wegens een schorsing, eindigde de wedstrijd met tien man. Nolito kreeg in de slotfase bij een voorsprong van 4-0 een rode kaart voor een vermeende kopstoot aan Adam Smith. City is momenteel de enige club in de Premier League zonder puntenverlies.

Elders liep West Ham United opnieuw schade op. De Hammers kende een stroeve start van de competitie en ook op bezoek bij West Bromwich Albion keek de ploeg na één uur tegen een 4-0 achterstand aan. Michail Antonio en Manuel Lanzini brachten de score nog terug op 4-2, maar verder kwam de ploeg uit Londen niet.

In Kingston upon Hull had Arsenal geen problemen met Hull City (1-4). De thuisploeg kwam al snel met tien man te staan na een rode kaart voor Jake Livermore. Bij Arsenal scoorden Alexis Sánchez (2), Theo Walcott en nieuwkomer Granit Xhaka. Tussendoor scoorde namens Hull City Robert Snodgrass vanaf elf meter.

Leicester City pakte in het eigen King Power Stadium de tweede overwinning van het seizoen. De ploeg van Claudio Ranieri won dankzij twee doelpunten van debutant Islam Slimani betrekkelijk eenvoudig met 3-0 van promovendus Burnley. Ben Mee (Burnley) hielp de landskampioen nog maar eens in het zadel door een eigen doelpunt te scoren. Door de overwinning stijgen de Foxes voorlopig naar de negende plaats.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner