17.09.2016 21:17

Publiekslieveling Ünal geniet van FC Twente

Enes Ünal is de nieuwe publiekslieveling van FC Twente. De negentienjarige Turk scoorde zaterdag tweemaal in het thuisduel met ADO Den Haag (4-1) en kreeg een publiekswissel.

De Turkse spits zette zijn ploeg in de dertiende minuut op voorsprong door een vrije trap direct binnen te schieten. Ünal, die na het vertrek van Ziyech de aangewezen persoon lijkt voor de directe vrije trappen, verdubbelde in de 35ste minuut zijn doelpuntenproductie met een kopbal. Daarmee zette hij zijn totaal op vijf treffers in dienst van FC Twente.

,,Het was een geweldige avond'', zei de spits die is gehuurd van Manchester City voor de camera van FOX Sports. ,,Voor zo’n publiek geven we graag 100 procent. De fans geven ons veel steun hier. Ik voel me echt thuis als ik hier speel.''

Ünal is niet de enige speler van FC Twente die eigendom is van Manchester City. Hetzelfde geldt voor Bersant Celina en Yaw Yeboah die ook uitstekend speelden tegen ADO. Celina maakte de derde treffer voor de thuisploeg. ,,We verstaan elkaar goed op het veld. Het is leuk dat we hier nu voetballen'', besloot Ünal. Eerder was de spits al met drie treffers op schot tegen FC Groningen.