18.09.2016 09:20

Anastasiou hekelt 'negatieve' arbiter Nijhuis

Yannis Anastasiou was zaterdagavond niet te spreken over scheidsrechter Bas Nijhuis. De trainer van Roda JC zag twee van zijn spelers van het veld gestuurd worden tegen sc Heerenveen (0-3).

Ajagun kreeg twee gele kaarten voor respectievelijk commentaar op de arbitrage en vasthouden. "Ik vond de eerste gele kaart van Ajagun te gemakkelijk. Soms moet je als scheidsrechter de wedstrijd aanvoelen en dat deed hij niet. Ik had het idee dat vandaag alles negatief richting ons was. Er was niks aan de hand en dan geeft hij zoveel gele kaarten."

"In Griekenland was het geregeld vechten en schoppen, daar kon drie rode kaarten in een wedstrijd best wel eens voorkomen. Maar hier probeert iedereen te voetballen, dus ik vond dat te gemakkelijk", gaat de Griek verder met zijn verhaal tegenover de NOS. Vervolgens kreeg ook Christian Kum, nog in de eerste helft, een tweede gele kaart.

"Vanaf het moment dat je met negen man komt, hoef je niet meer te analyseren. We missen ook een beetje het geluk. Maar in die twee komende duels hebben we niets te verliezen en moeten we zorgen dat het verdedigend goed staat. Deze wedstrijd moeten we in ieder geval zo snel mogelijk vergeten", aldus Anastasiou.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner