18.09.2016 10:20

"Bus terug naar Friesland niet erg na een 0-3"

SC Heerenveen viert de 1-0 van Sam Larsson (l.) tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - sc Heerenveen (17-09-2016).
SC Heerenveen viert de 1-0 van Sam Larsson (l.) tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - sc Heerenveen (17-09-2016).

Op bezoek bij Roda JC bleek sc Heerenveen zaterdagavond met 0-3 te sterk. Trainer van de Friezen, Jurgen Streppel, was blij met de driepunter na het duel dat werd ontsierd met drie rode kaarten.

"We hoopten dat we met 0-3 zouden winnen, maar de manier waarop en hoe dat allemaal is gegaan zullen we niet snel vergeten. Het gaat wel om winnen. Of dat tegen negen, elf of twaalf mensen is, dat maakt mij niet zo heel veel uit", zo stelt de oefenmeester tegenover FOX Sports.

Al in de eerste helft kregen twee spelers van de thuisploeg hun tweede gele kaart. In de tweede helft was Shay Facey van de bezoekers aan de beurt. "Na die twee rode kaarten moet je het koppie erbij houden, het baltempo hoog houden en via de flanken doorkomen. Dat hebben we niet zo heel goed gedaan in de tweede helft. We moesten direct na rust de 0-2 en 0-3 maken, dan kan het nog een monsterscore worden."

"We kunnen nog veel en veel beter, maar dan moeten die schoonheidsfoutjes - zoals die gele kaarten - er wel uit. Maar 3,5 uur in de bus terug naar Friesland is niet erg na een 0-3 overwinning", aldus Streppel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner