18.09.2016 13:51

AZ met ex-Heracles-tandem in de aanval

AZ speelt zondagmiddag tegen PEC Zwolle met een oud-Heracles-tandem in de basis. Fred Friday en Alireza Jahanbakhsh krijgen rust, waardoor er plekjes vrijkomen voor Wout Weghorst en basisdebutant Iliass Bel Hassani.

Het basiselftal van PEC kent één wijziging. Calvin Verdonk kreeg in het vorige duel, met FC Utrecht, in de slotminuten nog een rode kaart. Zijn schorsing zorgt ervoor dat de rechtsbackpositie vanmiddag besteed is aan Bart Schenkeveld. Ron Jans houdt zodoende wel gewoon vertrouwen in zijn huidige elftal, dat vooralsnog nog niet wist te overtuigen in de Eredivisie. Spelers als Hachim Mastour, Youness Mokthar en Wouter Marinus worden nog op de bank gehouden.

John van den Brom heeft zijn elftal wel redelijk omgegooid voor dit duel. Stijn Wuytens, die na het Europese duel met Dundalk FC kampt met een lichte hoofdblessure, wordt vervangen door Ben Rienstra. In de aanval heeft de coach gekozen voor twee nieuwe namen; hij houdt Fred Friday en Alireza Jahanbakhsh buiten de basis. Laatstgenoemde zit zelfs niet op de bank. In de spits staat vandaag Wout Weghorst, Iliass Bel Hassani maakt op de flank zijn basisdebuut.

Het duel is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner