18.09.2016 16:34

Anderlecht loopt in op koploper na winst

Anderlecht heeft zondag de achterstand op koploper Zulte-Waregem weer teruggebracht tot één punt. De ploeg uit Brussel won bij Racing Genk met 2-0. Zulte-Waregem had zaterdag al met 2-1 gewonnen van Kortrijk.

De beide doelpunten van Anderlecht vielen na de pauze. Na ruim een uur bracht Kara Mbodji de gasten op voorsprong, ruim tien minuten later trof de Tunesiër Hamdi Harbaoui doel. De ploeg van coach René Weiler heeft vijftien punten uit zeven duels. Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck bleef het hele duel op de bank.

Genk beëindigde de wedstrijd met negen spelers. In de 67e minuut kreeg Alejandro Pozuelo zijn tweede gele kaart en in de 88e minuut moest ook Omar Colley na twee gele kaarten vertrekken.