18.09.2016 19:15

Van den Brom: "Zijn verder dan vorig seizoen"

AZ draait tot dusverre een uitstekend seizoen. Zondagmiddag werd PEC Zwolle met 0-2 verslagen, waardoor de Alkmaarders bovenin meedraaien. Coach John van den Brom is zeer tevreden met de seizoensstart.

"We zijn verder dan vorig seizoen. Dat is niet alleen op basis van de wedstrijden die je vorig jaar verloren hebt, nu wel wint. Maar het is met name dat we na Europese wedstrijden een volledige score hebben gehaald dit seizoen en ik denk dat dat voor ons als team het grootste compliment is", aldus de trainer tegenover de NOS.

De beslissing viel pas vlak voor tijd via Guus Til, maar echt zorgen heeft Van den Brom zich niet hoeven maken. "Het is wel lekker dat je weet dat je al heel vaak de nul hebt gehouden. De laatste lijn staat als een huis. De centrale verdedigers koppen alle ballen weg en de keeper durft hoge ballen te komen en heeft ook het vertrouwen."

Enige smet op het optreden van AZ waren de vier gele kaarten. Met name de gele kaart voor Iliass Bel Hassani, wegens praten tegen de arbitrage, kan volgens Van den Brom niet door de beugel. "Gele kaarten horen bij voetbal. Als je aan de noodrem moet trekken door middel van een overtreding, dan kan ik daar nog inkomen. Gele kaarten voor praten kunnen absoluut niet. Hoe je het wendt of keert, aan het eind van de rit kan dat je opbreken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner