18.09.2016 19:41

Tottenham meldt zich bovenin na kleine zege

Tottenham Hotspur blijft in de bovenste regionen van de Premier League goed meedoen. De ploeg van de Argentijnse trainer Mauricio Pochettino won zondagavond op eigen veld met 1-0 van laagvlieger Sunderland.

Harry Kane bracht in de 59e minuut het enige doelpunt op zijn naam. Met de krappe zege nam Tottenham revanche voor de midweekse nederlaag op Wembley tegen AS Monaco in de Champions League (1-2).

Aanvaller Vincent Janssen (ex-AZ) mocht bij de nog ongeslagen Spurs pas in de 87e minuut invallen. Doelman Michel Vorm bleef op de bank, evenals de Deense spelmaker en voormalig Ajacied Christian Eriksen. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Moussa Dembélé stonden wel in de basis.

Met elf punten uit vijf duels neemt Tottenham de derde plaats in, achter koploper Manchester City (vijftien punten) en nummer twee Everton (dertien punten). Arsenal, Chelsea en Liverpool volgen met tien punten.