18.09.2016 20:03

Inter boekt belangrijke overwinning op Juve

Het vege lijf van Frank de Boer bij Internazionale lijkt voorlopig gered. In het eigen San Siro werd kampioen Juventus met 2-1 verslagen. Opnieuw was Mauro Icardi de reddende engel.

In de Europa League kreeg Inter een zware klap te verduren door in eigen huis met 0-2 te verliezen van Hapoel Be'er Sheva. De druk op De Boer nam enorm toe, maar de last op de schouders van de hoofdtrainer is door de knappe zege op Juventus weer enigszins verlicht.

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Sami Khedira kreeg een kopkans om de bezoekers op voorsprong te brengen, terwijl Mauro Icardi het zijnet vond namens de thuisploeg.

Na de rust was Inter de bovenliggende partij. Met verzorgd voetbal werd de aanval gezocht, maar het was Juventus dat op voorsprong kwam. Een strakke voorzet van Alex Sandro kon door Stephan Lichtsteiner worden binnen getikt.

De verdiende gelijkmaker van Internazionale liet maar twee minuten op zich wachten. De hoekschop van Éver Banega werd fraai tegen de touwen gekopt door Icardi. De aanvoerder maakte vorige week nog beide doelpunten tegen Pescara (1-2 zege).

Na de gelijkmaker ging Inter door met aanvallen, waarna ook de verdiende voorsprong kwam. Na slecht uitverdedigen van de De Oude Dame legde Icardi de bal prachtig op het hoofd van Ivan Perišić. De Kroaat kopte uitstekend raak: 2-1. Met nog ruim tien minuten op de klok was Inter hard op weg naar een verrassende zege.

Juventus begon de wedstrijd zonder topschutter en recordaankoop Gonzalo Higuaín. De Argentijnse spits kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen, maar kon het verschil niet meer maken. Banega bracht zijn ploeg nog in moeilijkheden door de rode kaart te ontvangen, maar Inter bleef overeind.

De Boer pakt zo met Inter de tweede competitiezege op rij. Inter staat op de zevende plaats in de Serie A. Juventus was de voornaamste titelkandidaat, maar moet de koppositie laten aan SSC Napoli.