18.09.2016 21:06

De Boer: "Het team gaf alles wat het had"

Frank de Boer won zondagavond met Inter in eigen huis van kampioen Juventus (2-1). De verrassende en knappe zege kwam in een tijd waarin de ploeg het erg zwaar had. De Boer is dan ook erg trots op zijn team.

Tegen Pescara werd vorige week in de slotminuten de eerste zege veilig gesteld (1-2), maar in de Europa League ging het weer mis tegen Hapoel Be'er Sheva (0-2). De ploeg zat in een lastige fase. "We hebben veel met de spelers gepraat en we zeiden dat we de gehele race als een team zouden spelen. Dat is waarom we hebben gewonnen", aldus De Boer na afloop van de wedstrijd tegen Juventus.

"Het is een welverdiend succes. Het was geweldig om te zien, het team gaf alles wat het had. We kunnen nog zeker verbeteren, maar we hebben gevochten. In het verleden zouden we een beetje ons hoofd verliezen, zoals tegen Chievo en Pescara. In plaats daarvan bleven we gefocust, dit wil ik zien van het team", is 46-jarige De Boer lovend over de vechtlust van zijn ploeg.

"Het is altijd leuk om te winnen en in het bijzonder tegen de beste Italiaanse ploeg. Maar nu moet de focus op Empoli. De weg is nog lang, maar we moeten laten blijken een geweldig team te zijn. Als we gefocust blijven kunnen we nog steeds veel wedstrijden winnen. Dit is een belangrijke overwinning voor onze fans en onze spelers."

Frank de Boer had de zege hard nodig. De druk op zijn positie nam na de slechte start toe. Tot de overwinning op Juventus had Inter alleen laagvlieger Pescara verslagen in de blessuretijd. Na de zege op kampioen Juventus klimt Internazionale naar plaats zeven in de Serie A.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner