18.09.2016 21:21

Matchwinner Botteghin: "Kunnen ver komen"

Dankzij een doelpunt van Eric Botteghin won Feyenoord op bezoek bij PSV. De Rotterdammers zijn de competitie feilloos begonnen en incasseerden bij twee tegendoelpunten. De defensie staat als een huis.

Botteghin kroonde zich tot matchwinner op bezoek bij Feyenoord, door zowel verdedigend als aanvallend belangrijk te zijn. "Het hele team heeft goed verdedigd. We hebben goed compact gespeeld, net als afgelopen donderdag tegen Manchester United. We hebben na zes wedstrijden nog maar twee tegengoals. Dat is heel mooi", aldus de Braziliaanse verdediger op de clubsite.

De belangrijke treffer op bezoek bij PSV was de eerste competitietreffer van Botteghin. Hij vond wel al het net in de KNVB beker en de oefenwedstrijd. "Dat waren kopballen, de wijze waarop ik het meest scoor. Maar nu stond ik bij de corner ineens helemaal vrij en kwam de bal voor mijn voeten. Dat ik ‘m erin schoot, gaf een heerlijk gevoel."

Met achttien punten uit zes wedstrijden is de competitiestart van Feyenoord perfect. De hoop op een kampioenschap is sterker dan ooit, met dank aan de sterke defensie. "We weten wat we aan elkaar hebben, spelen goed georganiseerd en hebben vertrouwen elkaar. Daarmee kunnen we ver komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner