19.09.2016 09:25

Van Hanegem stoort zich aan klagende De Jong

PSV-aanvoerder Luuk de Jong loopt gefrustreerd rond tijdens de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. (18-09-2016)
PSV-aanvoerder Luuk de Jong loopt gefrustreerd rond tijdens de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. (18-09-2016)

Willem van Hanegem stoorde zich afgelopen weekend voornamelijk aan de houding van Luuk de Jong. In de ogen van de oud-Feyenoorder liep de aanvoerder van PSV alleen maar te klagen. De aanvaller wist een 0-1 nederlaag van de Eindhovenaren niet te voorkomen.

"De overwinning van Feyenoord tegen PSV, zondag, was ook niet onverdiend. Dat Luuk de Jong direct na afloop wat anders beweerde, zegt me niets. Ik snap niet waarop hij dat baseert. Soms lijkt het alsof spelers een andere wedstrijd hebben gespeeld dan wij hebben gezien", vertelt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. De Jong kreeg al de nodige kritiek te verwerken vanwege zijn spel tegen Feyenoord.

"De Jong speelde niet goed, liep de hele wedstrijd te zaniken en om geel te vragen. Ga voetballen, man. Als De Jong goed om zich heen had gekeken dan had hij kunnen zien dat Feyenoord de eerste twintig minuten onrustig speelde, en onzorgvuldig, maar daarna steeds beter in de wedstrijd kwam. Als het niet zo vaak bij een uitbraak de bal knullig had verspeeld, had het veel meer kansen kunnen krijgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner