19.09.2016 12:30

Speler van de Week: Kamohelo Mokotjo

Meerdere spelers kregen in de zesde speelronde van de Eredivisie een 7,5 van de beoordelaars van Voetbal.com, maar Kamohelo Mokotjo sprong er in onze ogen bovenuit. Daarom is de middenvelder van FC Twente verkozen tot Speler van de Week.

Ervaring
Hij is misschien wel een van de meest onderschatte spelers in de Eredivisie, maar in Enschede weten ze precies hoe groot de waarde is van de Zuid-Afrikaan. Als verdedigende middenvelder verdeelt hij het spel, stuurt hij de jongelingen aan en onderbreekt hij de aanval van een tegenstander. Ook tegen ADO Den Haag (4-1) liet Mokotjo zien zich volledig te geven voor het team. De ultieme beloning kwam voor hem vlak voor tijd. Met zijn laatste energie werkte Mokotjo een rebound in het doel. Niet veel later lukte het hem niet meer vooruit te komen vanwege de kramp en vermoeidheid.

Aanvoerder
Vanwege zijn ervaring en staat van dienst zou Mokotjo een geschikte aanvoerder zijn voor FC Twente. Hoofdtrainer René Hake besloot hem in de voorbereiding echter te passeren door de band aan Stefan Thesker te geven. Dat is bij Mokotjo in het verkeerde keelgat geschoten. Bij afwezigheid van Thesker weigert hij dan ook nog langer de aanvoerdersband te dragen. Daarom liep Mateusz Klich zaterdagavond met de band om zijn arm. Mokotjo is echter een aanvoerder die geen band nodig heeft om dat te tonen.

Hakim Ziyech
Veel mensen dachten dat FC Twente uit elkaar zou vallen door het vertrek van Hakim Ziyech naar Ajax. De middenvelder was in Enschede goed bevriend van Mokotjo. Maar ook tijdens de aanwezigheid van Ziyech speelde Mokotjo al een grote rol. Dat Ziyech nauwelijks omschakelde kwam mede door de arbeid die Mokotjo extra verzette voor hem. De international levert nog altijd dezelfde arbeid, maar wordt nu wél gesteund door spelers die meer als een team spelen na het vertrek van Ziyech.

Vreugde uitbarsting
Mokotjo beseft maar al te goed in welke positie FC Twente zich op dit moment bevindt. Veelzeggend was zijn vreugde uitbarsting na zijn doelpunt. Een brede glimlach verscheen op het gezicht van de middenvelder, die normaal gesproken negentig minuten lang met een geconcentreerde blik over het veld loopt. Het zal Mokotjo ook zijn bevallen dat met Klich een teamgenoot naast hem staat met wie hij goed kan samenspelen en op hetzelfde niveau zitten als het gaat om inzicht en balbehandeling.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner