19.09.2016 14:35

Borst over Botteghin: "Verschrikkelijk goed"

Eric Botteghin bedankt het publiek na afloop van het competitieduel PSV - Feyenoord (18-09-2016).
Eric Botteghin bedankt het publiek na afloop van het competitieduel PSV - Feyenoord (18-09-2016).

Hugo Borst is lovend over Eric Botteghin. De Braziliaan nam zondagmiddag de winnende treffer voor zijn rekening tijdens het competitieduel met PSV (1-0 winst), maar was achterin de rots in de branding voor Feyenoord.

"De eerste die me op hem attendeerde, was Jan Everse, iemand met een sublieme kijk op voetbal", aldus Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Het was rond 2008. 'Sparta moet die jongen ophalen, Hugo. Een kanjer. Voor een half miljoen laat Zwolle hem gaan. Botteghin verkoop je twee jaar later voor het vierdubbele. Is voorbestemd voor de top drie'."

"Profetische woorden. Al heeft het best lang geduurd voordat Eric Botteghin is doorgebroken. Pas dit seizoen zien we hoe verschrikkelijk goed hij is. Wat zo prettig aan hem is als verdediger: hij is kalm. Botteghin stelt zich uitstekend op, heeft voor een verdediger een goede techniek, is ijzersterk in de lucht en heeft een prachtige tackle. Hij is hard, maar absoluut geen smeerlap. Zijn inspeelpass zou beter kunnen. Had hij - en daar gaan we weer - de snelheid van Uli van Gobbel gehad, dan was hij nu eigendom van Manchester United geweest."

"Rinus Israël wordt altijd de beste verdediger genoemd die Feyenoord ooit had", vervolgt Borst. "Terecht. Op zoek naar een equivalent van Eric Botteghin kom je uit bij de Deen Ivan Nielsen. Zelfde uitstraling: nooit in paniek. Nielsen was niet supersnel, maar tactisch een genie. Kopsterk, geweldige tackle. Nielsen passte misschien iets beter dan Botteghin. Ivan Nielsen werd met Feyenoord één keer landskampioen. Het heeft er de schijn van dat dat voor Eric Botteghin ook in het verschiet ligt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner