19.09.2016 21:15

Advocaat heeft enige ademruimte in Istanbul

Fenerbahçe heeft maandagavond de eerste overwinning onder Dick Advocaat geboekt. De club uit Istanbul haalde op bezoek bij Kasimpasa gelijk flink uit: de geelblauwen zegevierden met maar liefst 1-5.

Jeremain Lens eiste een hoofdrol op in het naar de Turkse premier Recep Erdogan vernoemde stadion. De buitenspeler leverde de assists voor de openingsgoal van Josef de Souza Dias en de derde treffer van Emmanuel Emenike. Tussendoor had Ozan Tufan voor de 0-2 getekend. Tunay Torun deed na rust iets terug voor de thuisploeg, maar Moussa Sow gooide de wedstrijd in het slot. Ismail Koybasi, de invaller, maakte in de slotfase zelfs 1-5.

Dat betekent dat Advocaat in ieder geval vanavond eens lekker kan slapen. De 68-jarige Hagenaar had flink ingegrepen in de basisopstelling, zo was er bijvoorbeeld geen plek voor Robin van Persie, terwijl Gregory van der Wiel zijn plek na schorsing wel terug kon winnen. Het is de eerste competitieoverwinning voor Fener, dat daarmee klimt naar een nog altijd teleurstellende tiende plaats in de Süper Lig. Zondag krijgt de club Gaziantespor op visite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner