19.09.2016 21:32

Kritiek Derksen op PSV-fans na uitjoelen Kuyt

Dirk Kuyt is uitzinig van vreugde als ploeggenoot Michiel Kramer zijn voorzet in het doel kopt in de bekerfinale tegen FC Utrecht. (24-04-2016)
Dirk Kuyt is uitzinig van vreugde als ploeggenoot Michiel Kramer zijn voorzet in het doel kopt in de bekerfinale tegen FC Utrecht. (24-04-2016)

Dirk Kuyt werd zondag de hele wedstrijd uitgefloten door het PSV-publiek. De 36-jarige Feyenoorder kreeg geel voor een vermeende overtreding op Jetro Willems, hetgeen hem in Eindhoven niet in dank werd afgenomen.

Uit herhalingen bleek echter dat Kuyt zijn tegenstander niet of nauwelijks raakte en dat de prent erg makkelijk gegeven was door Kevin Blom. Analist Johan Derksen had in het tv-programma Voetbal Inside dan ook weinig lovende woorden over voor de Brabantse aanhang. “Hem is groot onrecht aangedaan. Hij zette een tackle in, maar raakte Willems niet. Die maakte een hoop theater en Kuyt werd door dat vervelende publiek uitgefloten. Hij is een correcte en sportieve speler en kan voor iedere prof als voorbeeld dienen. Ze hadden Willems uit moeten fluiten”, aldus de uitgesproken journalist.

De man uit Katwijk zal na afloop ongetwijfeld weinig zorgen hebben gehad over de vijandelijke receptie in het Philips Stadion. Door een treffer van Eric Botteghin wonnen de Rotterdammers de lastige uitwedstrijd met 0-1. De koppositie in de Eredivisie werd zo verstevigd: Feyenoord staat vijf punten los bovenaan de ranglijst. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner