20.09.2016 09:36

Luinge: "Nijhuis heeft zijn nek uitgestoken"

Zlatan Ibrahimović (l.) gaat in discussie met scheidsrechter Bas Nijhuis (r.) tijdens het oefenduel Zweden - Tsjechië (29-03-2016).
Zlatan Ibrahimović (l.) gaat in discussie met scheidsrechter Bas Nijhuis (r.) tijdens het oefenduel Zweden - Tsjechië (29-03-2016).

Roelof Luinge is blij dat Bas Nijhuis afgelopen weekend zijn nek heeft uitgestoken. Nijhuis is het ageren richting de scheidsrechter zat en liet dat tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - sc Heerenveen niet ongestraft.

Luinge is lovend over Nijhuis. "Het moet geen heksenjacht worden richting spelers, maar wanneer het ontoelaatbaar wordt, gewoon aanpakken. Wanneer je dat een aantal weken consequent doet, dan weten spelers en trainers waar ze aan toe zijn en is dat snel over. Alleen: Bas heeft nu zijn nek uitgestoken, maar dan moet iedereen wel volgen. Anders heb je straks één of twee boemannen rondlopen. Het is per 1 juli al een regel vanuit de KNVB dat protesteren direct bestraft moet worden", aldus Luinge.

"Gewoon wat vragen, normale communicatie, natuurlijk kan dat", vervolgt Luinge. "Maar wegwerpgebaren met een hoop kabaal erbij, dat kán gewoon niet. Als iemand bij mij van dertig meter afstand op me af komt stormen, zoals afgelopen weekend in de Hoofdklasse, dan heeft hij al een gele kaart voor zijn snufferd voordat hij er is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner