20.09.2016 09:50

Van Hooijdonk neemt het op voor De Jong

Eric Botteghin (r.) vecht een duel uit met Luuk de Jong (l.) tijdens het competitieduel PSV - Feyenoord (18-09-2016).
Eric Botteghin (r.) vecht een duel uit met Luuk de Jong (l.) tijdens het competitieduel PSV - Feyenoord (18-09-2016).

Pierre van Hooijdonk heeft het opgenomen voor Luuk de Jong. De oud-spits van onder meer Feyenoord is het niet eens met de kritiek die de aanvaller van PSV de afgelopen periode te verduren heeft gekregen.

PSV verloor onlangs van Atlético Madrid (0-1) en Feyenoord (0-1), maar dat zegt Van Hooijdonk niets. "Ik zie geen reden voor paniek. Die PSV-aanvallers zijn het scoren natuurlijk niet ineens verleerd", aldus Van Hooijdonk tegenover De Telegraaf. "Het loopt even minder, maar PSV heeft vorig seizoen bewezen voldoende scorend vermogen in de ploeg te hebben."

"Er wordt mij ook een beetje te veel naar Luuk de Jong gewezen. Een spits als De Jong is afhankelijk van de aanvoer die hij krijgt en wat is die dan geweest tegen Feyenoord? Eén voorzetje van Narsingh, waarop hij een kopkans kreeg. Dat was alles. De Jong is geen spits waarvan je kunt verwachten dat hij in zijn eentje drie man passeert. Hij is ijzersterk met het hoofd, maar moet wel goed bediend worden en als je dan, zoals eerder dit seizoen, met Locadia en Pereiro op de flanken speelt, dan gebeurt dat niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner