20.09.2016 11:04

Blom: "Nijhuis trok een duidelijke lijn"

Kevin Blom heeft het opgenomen voor Bas Nijhuis. Laatstgenoemde is de strijd aangegaan met spelers die ageren tegen de scheidsrechter en Blom is blij met het initiatief van Nijhuis.

"Bas trok een duidelijke lijn", aldus Blom tegenover De Telegraaf. "Hij deed daarmee niets geks of anders dan afgesproken. Vanuit de KNVB wordt al langer aangegeven: protest, pak het gewoon aan. Maar wanneer doe je dat wel en wanneer niet?"

Blom floot afgelopen weekend zelf PSV - Feyenoord en kreeg te maken met een woedende Dirk Kuyt. De Feyenooder was het oneens met een beslissing van Blom na een duel met Jetro Willems. "Dat gebeurt in zijn emotie, in een duel waarin de belangen groot zijn. In de rust zei hij me nog de beelden na te kijken, omdat hij hem niet geraakt zou hebben."

"Als iemand iets roept of zegt, dan is dat voor het publiek niet altijd merkbaar. Gebaren zijn dat wel. Daarom was ook de actie van Danny Makkelie afgelopen weekend, die een kaart gaf aan Iliass Bel Hassani van AZ tegen PEC Zwolle, een goede. Hij bleef die gebaren maar maken en dan houdt het een keer op."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner