20.09.2016 11:48

Faber blij voor Hoesen: "Talent gaat niet weg"

FC Groningen-trainer Ernest Faber is blij met Danny Hoesen. De aanvaller heeft sinds kort een basisplaats bij de Groningers en was afgelopen weekend met twee treffers belangrijk voor zijn ploeg. FC Groningen won met 5-1 van FC Utrecht.

"Het is mooi om te zien dat de verschillen bij ons in de selectie klein zijn", aldus Faber tegenover Voetbal International. "Danny Hoesen heeft nu bijvoorbeeld zijn kans gepakt. Talent gaat ook nooit weg. Hij traint goed, werkt hard en scoort. Het is nu aan hem te bewijzen dat hij dit door kan zetten."

Voor het duel met FC Utrecht lag er veel druk op FC Groningen. "Het is niet dat we angstig werden, maar op een gegeven moment moet er in wedstrijden wel uitkomen waar we de hele voorbereiding mee bezig zijn geweest. Rustig blijven en onverstoorbaar doorgaan, dat heeft uiteindelijk tot dit resultaat geleid. Ik was wel blij dat de spelers tegen FC Utrecht na veel tegenslag de energie konden brengen die nodig was."

"Er gelden geen excuses meer", vervolgt de oefenmeester van FC Groningen zijn verhaal. "Nu we hebben laten zien dat we goed kunnen spelen en kunnen winnen, moeten we dat iedere keer laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner