20.09.2016 18:10

Tropische verrassingen in bekeropstelling NAC

David Faupala (r.) lost Thomas Agyepong (l.) af in de wedstrijd tegen MVV. Eerstgenoemde maakt zijn officiële debuut in het shirt van NAC Breda. (19-08-2016)
David Faupala (r.) lost Thomas Agyepong (l.) af in de wedstrijd tegen MVV. Eerstgenoemde maakt zijn officiële debuut in het shirt van NAC Breda. (19-08-2016)

NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen gokt op wat onbekende namen in het eerste bekerduel van zijn club. Zo is Manchester City-huurling David Faupala de spits van de Brabanders en maakt Charni Ekangamene zijn eerste minuten in Nederland. NAC Breda staat dinsdagavond in de eerste ronde van de KNVB beker tegenover VVV-Venlo.

Op doel ook een wijziging bij de thuisploeg, Andries Noppert keept in het bekertoernooi, waardoor huurling Jorn Brondeel op de bank begint. Faupala begint dus in de basisopstelling in de beker, dit gaat ten koste van Cyril Dessers, die niet bij de wedstrijdselectie zit. Charni Ekangamene is van nature een middenvelder, maar mag zich bij NAC Breda richten op een positie in de verdediging. Ekangamene wordt gehuurd van SV Zulte Waregem en komt uit de jeugdopleiding van Manchester United.

Ook bij VVV-Venlo staat er een andere keeper dan normaal onder de lat. Maarten de Fockert heeft zijn basisplaats tijdelijk af moeten staan aan Delano van Crooy. Verder niet bijzonder veel wijzigingen bij de ploeg uit Limburg, Johnathan Opoku en Joey Sleegers beginnen op de bank, Torino Hunte en Leandro Resida krijgen speeltijd in de eerste ronde van de KNVB beker.

Het duel is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner