20.09.2016 22:42

Gretig Milan geeft seizoenstart alsnog glans

Na twee nederlagen in de eerste vier competitiewedstrijden heeft AC Milan dinsdagavond een belangrijke slag geslagen in de Serie A. De ploeg won in het eigen San Siro met 2-0 van het Lazio Roma van Stefan de Vrij. Door de overwinning ligt voor AC Milan de weg naar de Italiaanse subtop open.

Na een sterk begin van Lazio werden de ploegen na vijf minuten spelen gelijkwaardiger. De eerste kans was voor de gasten uit de hoofdstad. Sergej Milinković-Savić kopte krachtig richting doel, maar de jonge Gianluigi Donnarumma hield de bal knap uit zijn korte hoek. AC Milan had na het eerste kwartier moeite om via de spitsen te spelen, maar werd in het zadel geholpen door Marco Parolo. Hij verspeelde op knullige wijze de bal aan Juraj Kucka, waardoor Lazio volledig uit positie stond. Carlos Bacca werd in één keer vrij voor de keeper gezet en de Colombiaan faalde niet: 1-0. Tegen de rust aan werd AC Milan meerdere keren zeer gevaarlijk, maar debutant Thomas Strakosha hield zijn ploeg op de been met fraaie reddingen.

Lazio-trainer Simone Inzaghi gooide de boel om in de rust, maar zijn ploeg ging niet veel beter voetballen. Het was zelfs AC Milan dat tien minuten in de tweede helft op 2-0 moest komen. M'Baye Niang moest een strakke voorzet alleen maar richting doel tikken, maar het Franse talent kwam niet snel genoeg bij de bal. Een kwartier voor tijd kon de aanvaller wel alle tijd van de wereld nemen, hij mocht na een handsbal van Stefan Radu aanleggen vanaf elf meter. Niang bleef kalm en schoot de 2-0 in de linkerhoek. Lazio, met De Vrij de hele wedstrijd binnen de lijnen, knakte en kon het niet meer opbrengen om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer.

Voor AC Milan komt de driepunter als een zegen, aangezien de ploeg geen geweldige seizoenopener meemaakte. De Rossoneri staan na de winst op Lazio op negen punten en eindigen, als de concurrentie in Italië geen gekke dingen doet, in de subtop na speelronde vijf.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner