21.09.2016 10:01

Bosz liet Traoré voor verhuur aan Ajax kiezen

Heracles Almelo-verdediger Wout Droste (r.) gaat het dual aan met Ajax-aanvaller Bertrand Traoré. (18-09-2016)
Heracles Almelo-verdediger Wout Droste (r.) gaat het dual aan met Ajax-aanvaller Bertrand Traoré. (18-09-2016)

Bertrand Traoré maakte door hoofdtrainer Peter Bosz de beslissing om zich te laten verhuren aan Ajax. De aanvaller hoopt uiteindelijk door te breken in de hoofdmacht van zijn werkgever Chelsea. Op dit moment wil hij zoveel mogelijk speelminuten maken in de Eredivisie.

"Voor mij is Ajax het beste wat me nu kan overkomen", vertelt de voorhoedespeler aan Voetbal International. "Spelen in een aanvallende ploeg, in een competitie als de Eredivisie. Nederland is hét land voor talenten. Dat heb ik zelf een paar jaar geleden gemerkt. Hier is alles op het voetbal gericht, dat is heerlijk voor een aanvaller. Daarom wilde ik nu zeker naar Ajax, en helemaal met deze trainer."

"Peter Bosz gaf de doorslag, absoluut. Hij kent me door en door, onder hem ben ik bij Vitesse beter geworden en ga ik nu ook bij Ajax beter worden." Traoré moet geduldig wachten op een kans in Londen. "De concurrentie bij Chelsea is moordend. Daar ben ik niet bang voor, alleen ik wilde wel realistisch blijven."

Traoré heeft een contract tot medio 2019 op Stamford Bridge. "Ik heb eraan mogen ruiken en het verlangen is alleen maar toegenomen. Maar nu telt alleen Ajax. Chelsea houdt me wekelijks in de gaten, dat krijg ik door, dus ik mag geen duel verzaken. In Amsterdam ligt de sleutel naar een basisplaats bij Chelsea. Mijn ultieme droom."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner