21.09.2016 14:03

Dijkhuizen lovend over Belgische spits Dessers

NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen is van mening dat NAC afgelopen zomer een goede zet heeft gedaan door Cyriel Dessers over te nemen van Sporting Lokeren. De Belgische spits scoorde al vijf keer in zeven competitiewedstrijden namens de Bredanaars.

"Natuurlijk geef je als oud-spits extra aandacht aan een spits. Een spits is bijzonder", aldus Dijkhuizen tegenover Voetbal International. "Hij is het nog niet, maar hij wordt beter dan ik was. Hij heeft meer snelheid, maar ik gebruikte mijn lichaam beter. Hij moet dus nog stappen zetten. Ik voorspel dat hij binnen één à twee jaar in de Eredivisie speelt."

Dijkhuizen kon dinsdagavond geen beroep doen op de Belgische spits tijdens het bekerduel met VVV-Venlo (2-0 nederlaag). Dessers moest toekijken met een rugblessure en het is onduidelijk of hij aankomend weekend wel inzetbaar is. NAC neemt het dan in eigen huis op tegen De Graafschap. "Natuurlijk hebben we Cyriel gemist", vervolgt de oefenmeester van NAC. "Hij heeft flair, is een goed aanspeelpunt, is voetbaltechnisch goed en heeft diepgang."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner