21.09.2016 16:16

Hake moet enkele 'risico-afwegingen' maken

FC Twente-trainer René Hake kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het competitieduel sc Heerenveen - FC Twente (10-09-2016).
FC Twente-trainer René Hake kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het competitieduel sc Heerenveen - FC Twente (10-09-2016).

FC Twente-trainer René Hake weet nog niet precies met welke elf spelers hij donderdagavond aan het bekerduel met FC Utrecht zal beginnen. De oefenmeester wil geen risico's nemen met zijn spelers, waardoor hij mogelijk een aantal wijzigingen gaat doorvoeren.

"Het ging vandaag op de training al beter dan gisteren", aldus Hake op de clubsite van FC Twente. "Maar we hebben nog enkele hoofdbrekens richting de wedstrijd van morgen. We moeten goed kijken hoe we iedereen maximaal kunnen belasten, zonder risico te lopen dat een speler geblesseerd raakt. We moeten enkele risico-afwegingen maken, het kan namelijk zijn dat we tegen Utrecht langer dan negentig minuten moeten spelen."

FC Twente wist afgelopen weekend te overtuigen met een ruime overwinning op ADO Den Haag (4-1). "Helaas werkt het niet zo dat we automatisch in elke wedstrijd zo'n hoog niveau halen. Dat willen we wel graag, maar dat mag je nou eenmaal niet altijd verwachten van negentienjarige spelers. Al ben ik wel benieuwd hoe zij er donderdag mee omgaan. Iedere wedstrijd is anders. Het wordt een lastige avond voor ons. Utrecht zal door de resultaten in de competitie niet overlopen van vertrouwen en zij zullen de beker aan willen grijpen om dat te veranderen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner