21.09.2016 17:37

Ten Hag: "Moet een wake-up call geweest zijn"

Trainer Erik ten Hag ziet lijdzaam toe hoe zijn FC Utrecht er niets van bakt tegen FC Groningen. (16-09-2016)
Trainer Erik ten Hag ziet lijdzaam toe hoe zijn FC Utrecht er niets van bakt tegen FC Groningen. (16-09-2016)

Voor FC Utrecht staat na de smadelijke 1-5 nederlaag tegen FC Groningen donderdag een bekerduel met FC Twente op het programma. Trainer Erik ten Hag hoopt dat zijn team heeft geleerd van de competitiewedstrijd tegen de Groningers.

"Dit moet een wake-up call geweest zijn", zegt Ten Hag op de clubwebsite van de Domstedelingen. "Het systeem dat we spelen, vergt een ontzettende taakdiscipline van de spelers. Dat moet je kunnen opbrengen. Na de 1-2 dacht ik: 'We zitten weer in de wedstrijd'. Maar dat bleek niet het geval. Fouten zijn inherent aan het voetbal. Het gaat erom hoe je daar mee omgaat."

Ten Hag wil niet te lang blijven hangen in het slechte gevoel en richt het vizier op de bekerwedstrijd tegen FC Twente, die in Enschede zal worden afgewerkt. "We moeten nu van ons afbijten", is het advies van de oefenmeester. "We lopen achter de feiten aan en alleen wij kunnen dat veranderen. Daar zijn wij, en dan bedoel ik de staf en de spelers, dag en nacht mee bezig."

FC Utrecht was vorig seizoen de verliezend finalist van het bekertoernooi. Willen de Utrechters weer goed presteren in de KNVB beker, dan zal er voor het eerst dit seizoen een tegenstander moeten worden verslagen. FC Utrecht speelde tot op heden drie keer gelijk en verloor eveneens drie maal. "Het is alles waard om alles af te roepen in de wedstrijd van morgen tegen FC Twente, om ervoor te zorgen dat we de volgende ronde bereiken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner